ΥΕ1.1 – Καθορισμός απαιτήσεων των χρηστών (Μ1-Μ6, TETRAGON: 6 AM; EKETA: 2 AM, Π1.1): Η υποενότητα αυτή περιλαμβάνει εργασίες που σκοπό έχουν την ακριβή ανάλυση των αναγκών μιας εμπορικής έκθεσης στην εικονική πραγματικότητα. Αρχικά θα αναλυθούν οι κατηγορίες χρηστών της πλατφόρμας, π.χ. διοργανωτές (π.χ. TETRAGON), εκθέτες (πελάτες της TETRAGON), και το κοινό (επισκέπτες). Θα γίνει η συγγραφή ενός σεναρίου χρήσης για κάθε εμπλεκόμενο ώστε να εκμαιευθούν οι απαιτούμενες λειτουργίες της πλατφόρμας που να την καθιστούν ένα ολοκληρωμένο λογισμικό για τη διεξαγωγή εκθέσεων στην εικονική πραγματικότητα. Για παράδειγμα, οι διοργανωτές μαζί με τους εκθέτες θα πρέπει να μπορούν να κάνουν επεμβάσεις στη σύνθεση του περιπτέρου μέσω του WPUnity ώστε να αποφευχθούν τριβές συνεννόησης που αυξάνουν το κόστος κατασκευής. Επίσης η επίσκεψη σε ένα περίπτερο θα πρέπει να επεκτείνεται μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρει η εικονική πραγματικότητα ώστε οι επισκέπτες να λαμβάνουν μια πιο εμπλουτισμένη πληροφόρηση, π.χ. με την τηλεμεταφορά σε άλλους χώρους όπως εργοστάσιο, showroom, κατάστημα κ.α. Θα γίνει σαφής διαχωρισμός πως θα προσφέρονται οι υπηρεσίες της πλατφόρμας, δηλαδή α) μέσω ιστοσελίδων (π.χ. εγγραφή επισκέπτη, παρουσίαση αναλυτικών στατιστικών), β) μέσω τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας (π.χ. πλοήγηση στο περίπτερο και συνομιλία με πωλητές), και γ) μέσω βιντεοκλήσεων (π.χ. ιδιωτική συνομιλία). Δικλείδες ασφαλείας θα οριστούν με έναν σαφή τρόπο για τη προστασία προσωπικών δεδομένων, π.χ. ανωνυμία του επισκέπτη στα στατιστικά χρήσης εφόσον το επιθυμεί.
ΥΕ1.2 – Τεχνολογικές απαιτήσεις και αρχιτεκτονικός σχεδιασμός πλατφόρμας (Μ1-Μ6, ΕΚΕΤΑ: 4 AM; TETRAGON: 2 AM, Π1.2): Οι εργασίες αυτές περιλαμβάνουν τον καθορισμό των υπηρεσιών και τεχνολογιών που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των χρηστών. Θα γίνει τεχνολογική στάθμιση των απαιτούμενων τεχνολογιών ως προς τον προϋπολογισμό του έργου ώστε η πλατφόρμα να υλοποιηθεί εγκαίρως. Θα γίνει ο ένας σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής της πλατφόρμας με μια bottom-up προσέγγιση, π.χ. με τη δημιουργία ενός σχεδιαγράμματος που να ενώνει υπηρεσίες με λογισμικά. Θα επιλεγεί ένα ανοιχτό λογισμικό που θα υποστηρίζει τη ταυτόχρονη εμβύθιση πολλών παικτών σε έναν εικονικό χώρο. Ένα τέτοιο λογισμικό είναι το Mozilla Hubs το οποίο υποστηρίζει και ιδιωτικές συνομιλίες (Peer 2 peer) χωρίς να αποθηκεύονται τα δεδομένα σε έναν ενδιάμεσο διακομιστή [Mozilla Hubs]. Θα μελετηθεί το είδος των αναβαθμίσεων που απαιτούνται για το λογισμικό WPUnity του ΕΚΕΤΑ ώστε να καλύπτει τις ανάγκες χρηστών όπως αναφέρονται στην ΥΕ1.1.
Ρόλοι: Η TETRAGON θα συντονίσει αυτή την ΕΕ καθώς έχει εμπειρία στο σχεδιασμό φυσικών εκθέσεων και διαθέτει ένα ευρύ πελατολόγιο με εκθέτες. Το ΕΚΕΤΑ θα καθορίσει τις τεχνικές απαιτήσεις για την ικανοποίηση των απαιτήσεων χρηστών της πλατφόρμας και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό τις πλατφόρμας.